Színház az egész világ 

 

„A színház olyan értéket képvisel, mint egy iskola, hiszen nemzedékek nőnek fel benne, akik később színházbarátok lesznek. Ez nem csak azt jelenti, hogy előadást néznek, hanem azt, hogy kulturált emberekké válnak.”

                                                           (Bagó Bertalan)

 

Zalalövőn a régi időkben is foglalkoztak színjátszással és erre értékes bizonyítékok az előkerült fotók, plakátok, melyek igazolják, akkor is igényelték az emberek az értékes szórakozást. Nagy darabokat, operetteket is színpadra állítottak, plakátok hirdették az aktuális előadást.

Személy szerint 2000-óta foglalkozom színjátszással Zalalövőn a Művelődési Központban. Számos csoport, kicsik, nagyok, felnőttek jártak és járnak a mai napig a próbákra.
Voltak nagy, felemelő pillanataink, mikor az évente megrendezésre kerülő Weöres Sándor Országos Gyermek Színjátszó Találkozó eseményein, bronz, ezüst, vagy arany minősítéseket kaptunk.
Mi is hirdettünk versenyeket, több éven keresztül rendeztük meg a „Túl az óperencián…” elnevezésű találkozókat, ahol a közeli települések, de akár Zala megye távolabbi pontjáról is fogadtunk jelentkezőket.
Idén, 2017-ben tízedik alkalommal telt meg a színházterem önálló estünkön a „Színház az egész világ” c. rendezvény keretében.

Jelenleg három csoporttal dolgozom:
Csúcsfejek (a legfiatalabb korosztály),
Portyázók (egyetemista, főiskolás korú fiatalok),
Generációk (vegyes életkorú felnőtt csoport)

Repertoárunkban sok-sok műfaj szerepel, a mesejátéktól a bohózatokon, vígjátékokon keresztül a balladáig, drámáig.

Természetesen lehet csatlakozni az egyes csoportokhoz és még sok a „lehet” folytatása: pl. lehet jönni, megtapasztalni és maradni, akár hosszú éveken át, mint hogy erre akad is példa. kipróbálni magunkat, vagy akár bekukucskálni csak egy pillanatra, nyomot hagyni egy közösség életében, vagy a színháznak igazi szerelmesévé válni.

Kedves gyerekek és felnőttek!

A kapu nyitva áll, be lehet lépni ebbe a varázslatos szentélybe, a többi, meg majd adja magát.

Bischofné Hesinger Katalin
csoportvezető, rendező