Salla Néptánccsoport

Zalalövőn évtizedekkel ezelőtt az akkori középiskolás korosztályból néhányan tagjai voltak az amatőr néptánccsoportnak, ahol lelkesen ápolták a hagyományokat, tanultak koreográfiákat, kötöttek életre szóló barátságokat. Ez a csoport később feloszlott, mindenki a saját útját járta. 2004. őszén azonban úgy döntöttek, újra összehozzák a csoportot, és ott folytatják a táncot, ahol abbahagyták. A munka vezetését egykori tanáruk, Kiss István György vállalta fel ismét. A csoport a karácsonyi műsoron mutatkozott be először, ekkor már Salla Néptáncegyüttes néven. Ezután már nem volt megállás, számos rendezvényre kaptak meghívást, és töretlen lelkesedésük azóta is tart, több koreográfiájukkal is bemutatkoztak már. Kész koreográfiák megtanulásával indultak, ma már műhelymunkát végeznek: megtanulják egy-egy tájegység, község eredeti táncanyagát, szokásait, majd képességeiknek, koruknak, jellemüknek figyelembe vételével állítják színpadra táncaikat.

A közben cseperedő gyermekeik most már rendszeren részt vesznek a próbáikon ezzel is segítve az utánpótlás biztosítását és a hagyományaink megszerettetését az apróságokkal is.

A fellépéseken kapott elismerő szavak bizonyítják, hogy érdemes volt ennyi év után újra kezdeni, hogy van még helyük a színpadon. Felléptek már Szlovéniában, Ausztriában, Romániában. A környező települések rendezvényeit  rendszeresen színesítik műsorukkal. Ennek elismeréséért  Zalacséb Önkormányzata „Zalacséb Kultúrájáért”,  Zalalövő Város képviselőtestülete munkájuk elismeréseként 2009-ben a Salla Néptáncegyüttes részére „Zalalövőért Díjat” adományozott.