Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Csóri Sándor Alap

Pályázati azonosító: CSSP-TÁNCHÁZ -2018-0274

Elnyert támogatás: 500.000 Ft

Projekt megnevezése: Salla Táncház

A pályázati program keretén belül két táncház rendezvényt szeretnénk megvalósítani, melyek kapcsolódnak a Salla Művelődési Központ által szervezett programokhoz, valamint a népi hagyományokhoz.  Az egyik Táncház 2018 őszén novemberben az őszi hagyományokhoz, mulatságokhoz, a másik Táncház 2019. februárban a farsangi népszokásokhoz kapcsolódna.  A táncház programjára való felkészüléshez szakképzett oktatókat hívunk, akik az együttes tagjait szakmailag felkészítik, új koreográfiákat tanítanak be. A pályázatból technikai eszközöket is tudunk vásárolni, mely a táncházak színvonalasabb hangosítását biztosítja.

A Táncházi eseményekre, a szomszédos települések amatőr tánccsoportjait is elhívnánk, kapcsolatépítés, tapasztalatcsere céljából.

A program során nemcsak a néptáncegyüttes szakmai fejlődését biztosítjuk, a szakképzett oktatók megbízásával, hanem a közös táncházak alkalmával az együttest és ez által a néptáncot is jobban megismerik a résztvevők. Táncszerető, kedvelő közösség alakul ki a táncházban résztvevőkből.