Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Csóri Sándor Alap

Pályázati azonosító: CSSP-NÉPTÁNC -2018-0783

Elnyert támogatás: 673.000 Ft

Projekt megnevezése: Salla Néptáncegyüttes szakmai munkájának fejlesztése

A program megvalósítása során az alábbi szakmai programot valósítjuk meg.
Kiemelten három fellépésre szeretnénk készülni, új koreográfiát szeretnénk megtanulni, szakképzett oktatók segítségével.

A városban minden évben megrendezik a Város Napja és a Néptánc gála rendezvény, továbbá tervezünk egy Önálló est megvalósítását a pályázati programidőszakban, melyekre szeretnénk új táncokat, koreográfiákat megtanulni. Továbbá népzenekart is hívunk a mely élő zenét biztosítana az önálló esten.

Szakmai kirándulást tervezünk az együttes tagjaival kísérőivel, valamint a meghívnánk a helyi művészeti iskola továbbképzős csoport tagjait is. Utóbbiakat azzal a céllal, hogy a közös program, a közös érdeklődés talán összehozza a csoporttagokat, így talán a felnőtt csoport tagjaiként folytatják tovább a táncot és nem hagyják abba. Sajnos az a tapasztalat, hogy kikerülnek a helyi művészeti iskolából és nem folytatják a néptáncot tovább. A szakmai kirándulást a településünkhöz közeli szlovéniai városokba tervezzük, Zalalövő-Lendva – Muraszombat – Ptuj – Zalalövő útvonalon. Az kirándulás alkalmával szeretnénk felvenni a kapcsolatot egy szlovéniai néptánccsoporttal, akiket meglátogatnánk kapcsolatépítés céljából.